Com puc assegurar una bona conservació del pernil per a un bon consum?

La conservació del pernil i el tall d’aquest són elements fonamentals per poder-lo gaudir.

La peça de pernil ha d’estar en un lloc fresc i sec, on la temperatura sigui d’aproximadament 15 °C i la humitat relativa de l’ambient sigui del 75% més o menys.

El lloc on es pengi el pernil o on s’instal·li la pernilera, ha d’estar protegit contra insectes (rebost, celler…), cal evitar penjar-lo a l’aire lliure. Per a apreciar amb amplitud el seu exquisit sabor és recomanable consumir-lo a temperatura ambient.

per tenir una bona conservació del pernil

Si el pernil es consumirà en diferents moments, quan parem de tallar és recomanable cobrir la superfície del tall amb els trossos de greix sobrant per a evitar que s’assequi, i ho taparem amb una malla per a protegir-ho dels insectes.

ComoTapar per la conservació del pernil

Per a un bon consum

El pernil ha d’estar a una temperatura de 19 °C i 22 °C. Mai ha d’escalfar-se  o llevar-li l’oli.

Si el pernil és de sobre i/o estava en la nevera, ha de treure’s de la nevera un parell d’hora abans perquè adquireixi la temperatura adequada.

En els valors tèrmics més baixos, el pernil es percep com més salat i de pitjor qualitat aromàtica que l’acabat de tallar.

Mai s’ha de consumir a menys de 14 graus.

A partir de 14 graus s’aconsegueix el punt de fusió de l’àcid oleic del greix”, i per tant aquesta major fluïdesa “facilita l’alliberament dels compostos aromàtics, amb el que s’incrementa la intensitat i persistència de l’aroma alhora que el greix recobreix les papil·les gustatives atenuant la salinitat.

Descubre nuestra selección de Ibéricos

Visita nuestra tienda online con centenares de Productos Ibéricos de Calidad al mejor precio

Com puc assegurar una bona conservació del pernil per a un bon consum?
4.7 (93.33%) 6 vote[s]