D’on procedeix el millor pernil?

Davant aquesta pregunta, l’única cosa que podem contestar-te que sigui 100% cert, és que el millor pernil del món procedeix d’Espanya, tant la matèria primera com la seva elaboració, i que el millor i més benvolgut porc, en el que a exquisidesa del seu producte es refereix, és el porc ibèric de gla.

Una vegada dit això, sabem que els millors pernils del món es crien i es produeixen a Espanya i que es tracta de pernils de raça ibèrica alimentats en règim de montanera.

Amb aquestes característiques, hi ha 4 zones a Espanya en les quals es donin aquestes condicions, ja que es requereix un bosc de surera, alzines, “quejigo” o roure. Aquests arbres són els que donen com a fruit la gla que servirà d’aliment d’engreixament al porc durant la montanera de l’animal.

Quines 4 zones produeixen aquests exquisits porcs?

Salamanca:

El poble referencia amb una D.O en el seu poder és Guijuelo. Aquest pernil es caracteritza per uns sabors més suaus i equilibrats. Les seves temperatures més baixes durant la fase de curació fan que tingui un assecat menys agressiu i en conseqüència un sabor en general menys intens. Agrada a pràcticament tots els paladars.

Extremadura:

És la zona amb major superfície de deveses. Un excel·lent pernil, amb un major grau d’intensitat. Una excel·lent elecció.

Huelva:

El poble de referència de Huelva en el que a pernil es refereix és Jabugo. 
Igual que Guijuelo vaig posar la seva pròpia D.O. En general, és la que presenta uns sabors més intensos, a causa del procés d’assecat més agressiu per les seves temperatures i al tipus de retallada major del greix, característic de la zona.

Córdoba:

El lloc de referència del pernil de Còrdova, és La Vall dels Pedroches. Vaig posar una D.O i és de les 4 zones la que menys coneguda és per al consumidor. No obstant això, el seu pernil és d’una excel·lent qualitat i cada vegada el seu nom és més conegut. Els seus pernils solen ser bastant intensos i saborosos.

A més d’aquestes conegudes zones, hi ha unes altres en les quals es cria i produeix aquest tipus de pernil com Sevilla, Cadis…

Una vegada més, aquesta pregunta depèn més dels gustos personals del consumidor que de qualsevol altra variable mesurable. Qualsevol pernil d’aquestes zones i aquesta qualitat, estarà a l’altura de les teves expectatives, així que  aprofita per a provar-les totes!

Descubre nuestra selección de Ibéricos

Visita nuestra tienda online con centenares de Productos Ibéricos de Calidad al mejor precio

D’on procedeix el millor pernil?
4.8 (96%) 5 vote[s]