És bo per a la salut menjar pernil?

El pernil ibèric de gla és un dels aliments més sans que podem menjar.

És un antioxidant natural i facilita la producció del colesterol sa a causa del seu contingut en àcid oleic i té un alt contingut en vitamina E. Per exemple, prendre-ho al costat del tomàquet o a l’oli d’oliva verge extra, fa que augmenti els seus efectes beneficiosos.

comer jamón

La qualitat del greix del pernil ibèric de gla és excel·lent, predominant en la seva composició l’àcid oleic (amb nivells superiors al 50%), característic de l’oli d’oliva. Això facilita la producció de HDL (“colesterol bo”) en l’organisme, reduint al mateix temps el LDL (“colesterol dolent”). Això és degut a l’alt índex de gla que consumeix l’animal durant la montanera abans del seu sacrifici.

Té un alt contingut en vitamina B, especialment la B1 i B2. Tan sols 100 grams de pernil proporcionen el 24% del consum diari recomanat d’aquesta vitamina. Té un 50% més de proteïnes que les carns fresques. El procés de curació artesanal és totalment natural, així que el pernil està lliure de qualsevol producte que no sigui el mateix porc. I el millor de tot és que no engreixa! És baix en calories, té menys grassa que el pollastre i menys sal que el pernil dolç. És un aliment recomanat per a dietes hipocalóricas, ja que 50 grams de pernil ibèric de gla, tan sols aporta unes 150 quilocalories.

També té alt contingut de ferro, magnesi, zinc i calci, però sobretot en fòsfor, aportant el 30% del consum diari recomanat.

Menjar pernil es sa

A causa del seu procés de curació, totalment artesanal i natural, el nostre pernil és un aliment pur i asèptic la carn del qual no sofreix cap mena de manipulació.

El pernil és antioxidant. El seu consum moderat ajuda a mantenir un adequat nivell de colesterol i prevé les malalties cardiovasculars.

Contingut nutricional aproximat (Per cada 100 g. de Pernil Ibèric de Gla):

  •  Aigua: 57,5 g.
  • Proteïna: 28,5 g.
  • Greix: 14,5 g.
  • Hidrats de Carboni: 0 g.
  •  Fibra: 0 g.
  • Valor Calòric: 242 kcal.

 

Després de llegir aquest post, algú pot no menjar pernil?

Descubre nuestra selección de Ibéricos

Visita nuestra tienda online con centenares de Productos Ibéricos de Calidad al mejor precio

És bo per a la salut menjar pernil?
4.7 (94.29%) 7 vote[s]