Millor el pernil tallat a ganivet o tallat a màquina?

Menjar pernil és un plaer independentment del mètode de tall que triem, si bé és cert que la manera de treballar aquest producte pot influir de manera clara en les propietats organolèptiques d’aquest.

Depenent de les nostres necessitats, ens decantarem per un tipus de tall o un altre.

Avantatges i característiques del tall a ganivet:

Si busquem potenciar al màxim tots els nostres sentits mentre consumim un plat de pernil, aquest és el nostre tall. El tall a ganivet comença estimulant la vista, ja que és tot un espectacle veure com un mestre perniler treballa la peça.  Quan un pernil és tallat a ganivet, permet gaudir el pernil en tota la seva esplendor pel fet que:

  • El tall a ganivet permet realitzar un tall a favor de veta. La posició amb la qual es talla el pernil a ganivet (començant per la maça o la “babilla” i de peülla a punta) respecta la direcció de les vetes del pernil. Això ajuda al fet que la rodanxa sigui més sucosa en boca i d’aspecte visual molt més atractiu.
  • En tractar-se d’un procés manual, la fricció del ganivet sobre el magre no aplica calor, permetent que tota la untuositat de la rodanxa romangui intacta. En realitzar el procés de tall amb una màquina, la temperatura que aconsegueix la rodanxa és major, perdent part del greix d’aquesta a causa de la fusió de l’àcid oleic.

tallat a ganivet o a maquina

  • Ens permet apreciar més parts i varietats del pernil. És molt més senzill gaudir de cadascuna de les parts del pernil, ja que el mestre perniler pot accedir a elles amb relativa facilitat. Tallat a maquina això es torna molt més complex.
  • És més senzill fer la grandària de la rodanxa ideal. Aproximadament el doble d’ample que la fulla d’un ganivet perniler.

Lonchass ideales cortadas a cuchillo

Avantatges i característiques del tall a màquina:

El tall a màquina es realitza amb una màquina talladora d’embotit. Prèviament la peça de pernil ha d’haver estat desossada. Aquest procés fa més complex que el pernil es pugui tallar a favor de veta, ja que la direcció de tall a màquina sol fer-se de manera oposada al tall a ganivet.

  • Acostuma ser més senzill de treballar. No requereix grans coneixements per a realitzar un tall fi i atractiu.
  • Permet rodanxes grans i uniformes, que depenent del plat, poden ser idònies.
  • El cost sempre acostuma a ser més econòmic, ja que no es dedica tant temps de mà d’obra, ni un personal tan qualificat.
  • El sabor continua sent molt bo i estimulant.

Hem de valorar els pros i contres de cada tipus de tall. Si busquem gaudir del pernil en la seva màxima expressió hem de decantar-nos per un pernil tallat a ganivet. Si no podem consumir-ho tallat d’aquesta manera i el factor preu/temps és determinant, haurem d’optar pel pernil tallat a màquina. En qualsevol cas, amb un plat de pernil (independentment del tipus de tall) encertaràs.

Recorda que, en els nostres establiments, disposem de totes les varietats de pernil tallat a ganivet o a màquina per experts pernilers. Si ho desitges pots trobar-ho envasat al buit a la nostra botiga on-line, perquè puguis gaudir del pernil, quan vulguis i com vulguis!

Descobreix la nostra selecció d’Ibèrics

Visita nuestra tienda online con centenares de Productos Ibéricos de Calidad al mejor precio

Millor el pernil tallat a ganivet o tallat a màquina?
4.8 (96%) 5 vote[s]