Pernils internacionals

Cada vegada trobem més varietats de pernil més enllà de les nostres fronteres com  Jambon, prosciutto,….

Avui en descobrirem els seus noms i les seves característiques principals:

  • Jambon
  • Prosciutto
  • Country Ham
  • Presunto
  • Schinken
  • Mangálica
Comencem amb el Jambon:

El “jambon” francès és semblant al nostre pernil curat, però mostra una diferencia notable si el comparem amb el producte espanyol pel que fa el gust i la textura. Normalment es presenten sense peülla i amb la pell tallada. Del Jambon francès existeixen tres categories: Jambon sec, Jambon sec supérieur i Jambon cru.

jambon

Prosciutto:

El “prosciutto” italià és un dels pernils més coneguts arreu del món. La seva carn té una textura ferma i suau, el seu aspecte és arrodonit i com els francesos es presenten sense peülla.

Proscuitto

Cuntry Ham:

El “country ham” és una varietat de pernil curat pròpia dels Estats Units. Es caracteritza per tenir un gust molt salat, a causa que la “salazón” dura uns 40 dies. Normalment solen servir-se cuinat al forn, o fregit o bullit.

Presunto:

El “presunto” portuguès és, de tots els pernils internacionals, el que més s’assembla al pernil espanyol. Hi ha tres categories: el presumpte de chaves, Presumpte ibèric alentejano, pernil ibèric puro DOP Barranco.

presunto

Schinken:

La característica principal del “schinken” alemany és el seu lleuger gust de fumat que presenten les seves peces. Hi ha tres tipus d’aquests pernils: Pernil de la Forêt Noire, Pernil de Ammerland i Pernil de Westphalie.

Schinken

Mangálic:

És un pernil hongarès molt similar a l’ibèric, però amb matisos i sabor diferenciats, prové dels porcs hongaresos o anomenats també llanosos, pel seu abundant pelatge.

Porc Mangálic

Més endavant profonditzarem en cada un dels diferents pernils que em comentat.

Descobreix la nostra selecció d’Ibèrics

Visita nuestra tienda online con centenares de Productos Ibéricos de Calidad al mejor precio

Voleu saber quants pernils internacionals hi ha?
4.8 (96%) 5 vote[s]