Quins ganivets necessito per a tallar pernil?

El pernil, és un mos exquisit en el qual el tall juga un paper fonamental.  Per a gaudir del pernil en tota la seva esplendor, necessitem un tall perfecte i per a obtenir aquest tall perfecte necessitem els ganivets idonis.

Que necessito per a tallar pernil?

  • Pernilera: És una peça de fusta o metàl·lica en el qual s’ancora el pernil per a poder treballar el tall d’una manera còmoda i segura. Hi ha de diverses gammes depenent de la professionalitat requerida en el tall i els materials utilitzats.

jamonera

  • Ganivet perniler: És el ganivet més important i fonamental per al tall.  El seu aspecte allargat amb una longitud de 24 i 30 cm de llarg i estret amb una amplària entre 1,5 cm i els 3 cm i la seva complexió és fina i flexible per a fer-ho manejable i adaptable a les necessitats del tall.  La fulla sol presentar petits buits per permetre l’entrada d’aire i evitar la fricció amb la rodanxa.

  • Punta: Es tracta d’un ganivet de fulla dura, de longitud curta i amb una punta molt marcada. La funció principal d’aquest ganivet és la de separa l’os del magre on es realitza el tall.  Aquesta acció és fonamental per a obtenir rodanxes fines en segons que zones del pernil i per a treure major rendibilitat a la peça.

  • Ganivet per a treure la cotna i netejar:  És un ganivet de fulla més ampla que el perniler i d’una longitud d’uns 20 cm . És important que tingui una major rigidesa i un mànec còmode, ja que les zones del pernil que es tallen amb aquest ganivet són les més dures i les que requereixes d’una major força

  • Chaira: És un instrument allargat d’acer inoxidable la finalitat del qual és mantenir el tall del ganivet en condicions òptimes. La seva longitud sol ser similar a la d’un ganivet perniler  i la seva forma és arrodonida i plena d’estries per a poder realitzar la fricció amb el ganivet.

  • Pinces pernileres (opcional): Un bon professional, ha de treballar amb pinces pernileres per a evitar manipular el pernil amb les mans. Les pinces poden ser de diversos tipus, però solen ser d’acer inoxidable i molt manejables per a poder agafar les fines rodanxes de pernil amb facilitat.

Tot això és el que necessites per a poder tallar pernil a la teva casa o on desitgis i poder gaudir del pernil o espatlla sempre que ho necessitis, no obstant això, l’ideal és que un professional realitzi aquest tall. Així aconseguirem estimular tots els sentits. Recorda que *moniberic té a la teva disposició els seus comerços, en els quals trobessis experts *jamoneros per a ajudar-te i assessorar-te en tot el que necessitis, o bé en la web podràs comprar els teus pernils tallats a ganivet i envasats al buit.

Visita nuestra tienda online con centenares de Productos Ibéricos de Calidad al mejor precio

Quins ganivets necessito per a tallar pernil?
4.7 (93.33%) 6 vote[s]

Descobreix la nostra selecció d’Ibèrics

Visita nuestra tienda online con centenares de Productos Ibéricos de Calidad al mejor precio

Quins ganivets necessito per a tallar pernil?
4.7 (93.33%) 6 vote[s]