Què és una canya de llom?

Per a molts és un mos fins i tot millor que el pernil. La canya de llom és una part noble del porc que posseeix un sabor intens, melós i no gaire greixós.   Aquesta delícia, s’obté barrejant el llom de l’animal, sal i pebre roig. A més, se li poden afegir altres productes com a all i oli o altres espècies com l’orenga o el pebre.

És un embotit curat i és ideal tant per a degustar només com acompanyat de pa. No pot faltar en una degustació de productes ibèrics

Com s’elabora una canya de llom i que ingredients conté?

Una vegada que tenim la canya de llom de l’animal (aquesta part està situada al costat de l’espinada i pròxim al de les costelles) es neteja de greix i es retalla per a donar-li una forma cilíndrica i bastant uniforme.  Després passarà una fase de salaó similar a la del pernil en la qual estarà aproximadament mig dia per cada kg que pesi la peça en fresc.

Part del por on s'extreu la canya de llom

Una vegada finalitzada la fase de salaó, es rentarà i es deixarà escórrer per a eliminar la humitat sobrant.

Posteriorment a la fase de salat, es barreja amb els condiments (pebre roig, sal, all…) i s’adoba la peça deixant-la *macerar perquè la peça absorbeixi el sabor.

Finalment, s’embutirà la peça ja adobada al budell natural o sintètic (d’aquí el nom “llom embotit”) depenent del fabricador i la qualitat del producte i es penjarà deixant-la assecar/curar durant un període de temps que varietat depenent de les condicions climàtiques, la grandària de la peça de llom i la qualitat del producte.

Elaboració de la canya de llom

Com la podem consumir?

La millor manera de consumir la canya de llom és tallada a ganivet o màquina en fines rodanxes sempre a favor del vetat del producte. Podem acompanyar-ho de qualsevol altre tipus de producte ibèric, una beguda com el vi negre o el cava i d’altres productes com a pa, formatge … La veritat que el seu sabor és bastant senzill de compaginar amb altres productes.

Hem de consumir el producte a un 19è centígrads per a notar el seu sabor i la seva aroma en tota la seva esplendor.

canya de llom llescada

Recorda que si vols consumir-la en el seu format idoni, pots acostar-te a qualsevol de les nostres botigues moniberic o bé si prefereix que te la portem a casa, a la nostra botiga online podràs gaudir de la canya de llom en diversos formats.

Descobreix la nostra selecció d’Ibèrics

Visita la nostra botiga online amb centenars de Productes Ibèrics de Qualitat al millor preu

Què és una canya de llom?
4.7 (93.33%) 6 vote[s]